Sammensatte buestørrelser og hvordan du vælger den rigtige for dig

Sammensatte buestørrelser og hvordan du vælger den rigtige for dig

Sammensatte bue er en bueskydningsbue, der har kabler og remskiver, der gør det muligt for bueskytten at holde lemmerne med en konstant trækvægt, selvom bueskyttens muskler bliver trætte.

En sammensat bue er en type bue med håndtag og remskiver. Denne mekanisme gør det muligt at skyde med mindre indsats end andre buer. Det er nemmere at skyde pile med en sammensat bue, fordi du ikke har brug for så meget styrke.

Størrelsen på den sammensatte bue afhænger af hvor gammel du er og din armlængde. En lav person skal f.eks. have en kort, let sløjfe. Størrelsen af en person påvirker også hvilken type pil de skal bruge, hvilket igen påvirker trækvægten af deres våben.

Sammensatte buestørrelser forklaret

Sammensatte buer består af to dele: lemmerne og stigrøret. Lemmerne er de lange, fleksible stykker, der holder buestrengen og giver spænding til at affyre en pil. Stigerøret er en stiv ramme, der holder lemmerne og fastgøres til håndtaget.

Størrelsen af en sammensat bue bestemmes ved at måle afstanden mellem begge ender af dens lemmer, mens de er helt trukket. Denne måling kaldes træklængde, og den kan justeres, så den passer til skytter i forskellige størrelser.

Sådan vælger du den sammensatte buestørrelse, der er perfekt til dig

At vælge den rigtige sammensatte buestørrelse er ikke en let opgave. Der er mange ting, du skal overveje, inden du foretager et køb.

Her kan du læse mere om guide.

Det første du bør tage højde for er din træklængde, som kan måles ved at bruge en buefirkant eller et målebånd. Du bør også kende dit armspænd og højden af din trækhånd fra jorden for at vælge den rigtige størrelse af sammensatte bue.

Hvad er forskellen mellem recurve og sammensatte buer?

Sammensatte buer består af en metalramme, kabler og remskiver. De bruger et system af knaster til at trække snoren tilbage og derefter slippe den, så pilen flyver ud.

Recurve buer har en enkelt buet arm med en snor fastgjort til enden. Snoren trækkes tilbage med hånden med fingre eller kroge, inden den slippes, så en pil kan flyve ud.

Sammensatte buer er normalt mere kraftfulde end recurve buer, fordi de kan lagre mere energi i deres lemmer og give slip på det hurtigt, når de slipper snoren. Recurves har mindre kraft, men de er nemmere at bære rundt på og er bedre for begyndere, fordi de tager mindre tid at lære at skyde dem præcist.

Forskellige måder at finde din ideelle sammensatte buestørrelse og hvorfor det er vigtigt

En sammensat bue er et populært våben, der bruges i bueskydning. Det er en avanceret type bue, der blev opfundet i slutningen af 1960'erne. Buens design giver mulighed for øget nøjagtighed og energioverførsel, når du skyder pile.

Størrelsen af en sammensat bue måles i pund (lbs). Et pund er en vægtenhed, der svarer til 16 ounce eller 453 gram. Buens vægt afgør, hvor kraftig den bliver, men også hvor svært det bliver at kontrollere pilens bane.

Størrelsen på din sammensatte bue bør afhænge af din kropsvægt, højde og armspænd. For eksempel, hvis du er 5'8" med et armspænd på 31 tommer, skal du købe en bue på 62 pund eller højere for at have nok kraft til din skydestil.

Bedste praksis, når det kommer til at vælge den bedste buestørrelse til dig

Den bedste måde at vælge den rigtige sammensatte buestørrelse på er at måle længden af din trækarm. Du bør også sikre dig, at du bruger de rigtige vægtpile til din bue.

Sammensatte buestørrelser og hvordan du vælger den rigtige for dig
Rul til toppen

CVR-Nummer DK37407739